Article

IT-Kartellet og HackYourFuture slår kræfterne sammen

Written by: admin

30/08 2021

HackYourFuture er en non-profit organisation, der hjælper mennesker med begrænset adgang til uddannelsesmuligheder og arbejdsmarkedet. HackYourFuture er en kodningsskole, der tilbyder IT-uddannelse til flygtninge, asylansøgere og andre udsatte grupper. Alle lærere hos HackYourFuture arbejder gratis, og organisationens økonomiske fundament er baseret både på donationer fra virksomheder som IT-Kartellet og fra sociale fonde.

 

IT-Kartellet er gået ind i et partnerskab med HackYourFuture ikke kun ved at donere penge, men også ved at ansætte deres kandidater. "Vi ønsker at ansætte folk fra HackYourFuture, fordi vi ved, at de færdigheder, de opnår hos HackYourFuture, matcher vores behov, og at de vil være en stor støtte for vores organisation. Desuden værdsætter vi den diversitet, som mennesker med forskellig kulturel, national og uddannelsesmæssig baggrund bringer til vores fællesskab. Der er en generel tendens i IT-virksomheder som IT-Kartellet til at tiltrække mest unge danske mænd. Så tonen kan blive lidt ensidig med hensyn til køn, hvilket kan afskrække nye kvindelige medarbejdere," siger Jesper Hjorth, projektleder hos IT-Kartellet.

 

"Hos IT-Kartellet ser vi denne type partnerskab som en fantastisk måde at vokse vores organisation på, og vi ser frem til at se mange flere kandidater fra HackYourFuture," siger Jesper Hjorth.

Hack Your Future Logo

Omkring 50 procent af eleverne i HackYourFutures klasser er kvinder. "Når vi vælger blandt ansøgerne, forsøger vi at få en blanding af både mænd og kvinder. Men primært ønsker vi at sammensætte vores klasser med de kandidater, der mest sandsynligt får et job bagefter. Vi ser på deres evne til at lære, deres motivation og de færdigheder, de allerede besidder. Tilsyneladende gør vi dette med succes, fordi 80 procent af vores kandidater finder relevante jobs inden for IT-sektoren efter 8-måneders programmet hos HackYourFuture. Det sværeste ved at få et job i et fremmed land er ofte bløde færdigheder, som at være god til interviews, skrive en fangende ansøgning eller et godt CV. Derfor fokuserer vi meget på disse ting, samtidig med at vi også fokuserer på IT-færdighederne.

Når eleverne forlader HackYourFuture efter 8-måneders programmet, har vi etableret et alumni-program, så vi stadig kan følge eleverne, og de kan dele deres erfaringer med nye elever. Vi støtter alumni ved at forbinde dem med virksomheder og arbejde sammen med dem om at forbedre deres bløde færdigheder. Vi tilbyder mock-interviews og CV-gennemgang, og de hjælper os til gengæld med at gennemgå lektier eller i timerne bidrager med deres erfaring som tidligere elever og som webudviklingsprofessionelle, hvilket forbedrer både deres kommunikations- og udviklingsfærdigheder, og vi går også ud over webudvikling og tilbyder masterklasser og organiserer arrangementer, så både vores tilmeldte studerende og alumni kan udvide deres viden," siger Daniel Pastor Fernandes, Partnerskabsmanager.

Vil du vide mere?

Stephen har virkelig det hele: Den første på kontoret, gentleman, høflig over for alle og går altid den ekstra mil for kunder, projekter og kolleger.

Stephen Adu

Front-end Developer

Adam er et bæst - både på kontoret og i fitnesscentret. En dedikeret udvikler, en ydmyg mand, og en fantastisk atlet. Vi føler os meget velsignede over at kunne kalde ham Web Tech Lead hos Kartellet.

Adam Vongrej

Lead Developer